SEO

SEO betekent Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Het is nogal hot. Er wordt heel veel over geschreven en er zijn veel mensen die beweren dat ze hierin gespecialiseerd zijn. Die zijn er. Ongetwijfeld. Ik zie echter ook veel bedrijfjes die proberen ondernemers abonnementen aan te smeren en gouden rankings beloven, maar dit niet waarmaken.

 

SEO heeft bij mij daarom een beetje een bijsmaak. Ik aarzel om me ermee te profileren, want ik wil niet worden geassocieerd met bovenstaande praktijken. Toch is het me in de afgelopen jaren diverse keren gelukt om bedrijven echt goed vindbaar te maken. Bij complexe sites die (inter)nationaal opereren en moeten concurreren met grote merken is dat veel werk, maar als het dan lukt, is het de moeite dubbel en dwars waard.

 

Bij eenvoudiger sites die zich richten op een klein geografisch gebied ben je soms met een uur of acht (verspreid over pak ‘m beet een week) al een heel eind op weg. En als de klant je dan opeens wel weet te vinden, is die investering snel terugverdiend.